Tenis: Emma Răducanu nu a trecut de turul al doilea la Roland Garros

Tenis: Emma Răducanu nu a trecut de turul al doilea la Roland Garros

Jucătoarea britanică de origine română Emma Răducanu a fost învinsă de belarusa Aleksandra Sasnovici cu 3-6, 6-1, 6-1, miercuri, la Paris, în runda a doua a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros.

Răducanu (19 ani), numărul 12 mondial şi campioana en titre de la US Open, aflată în premieră la Openul Franţei, s-a înclinat după circa două ore de joc (2 h 04 min).

Sasnovici (47 WTA) reuşise să o învingă pe Emma Răducanu şi în toamna anului trecut (octombrie), la Indian Wells, la primul meci al britanicei după succesul de la Flushing Meadows.

La Paris, belarusa a totalizat 45 de mingi direct câştigătoare, în timp ce Răducanu a avut doar 17. Britanica a făcut şi mai multe erori neprovocate, 33 faţă de 24.

În turul al treilea, Sasnovici o va înfrunta pe germanca Angelique Kerber (17 WTA) sau pe franţuzoaica Elsa Jacquemot (215 WTA).

Emma Răducanu are câte o participare la fiecare din cele patru turnee de Mare Şlem, nereuşind să treacă de turul al doilea la Australian Open şi Roland Garros anul acesta, după ce în 2021 a făcut senzaţie la Wimbledon (ajunsă în optimi din calificări) şi US Open (campioană venind din calificări).

Belgianca Elise Mertens, cap de serie numărul 31, s-a calificat în turul al treilea fără joc, după retragerea cehoaicei Marie Bouzkova.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina