Tenis: Emma Răducanu pune pe plan secund angajamentele din afara terenului

Tenis: Emma Răducanu pune pe plan secund angajamentele din afara terenului

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu a anunţat că nu va lăsa angajamentele din afara terenului să devină un obstacol în antrenamentele ei pentru revenirea la forma care i-a permis că câştige în acest an US Open, primul ei turneu de Grand Slam, transmite Reuters.

În septembrie, Răducanu, de origine română, a devenit prima jucătoare din calificări care s-a impus la US Open, iar celebritatea i-a adus instantaneu numeroase angajamente din lumea modei şi a mass mediei.

Jucătoarea de 18 ani, eliminată apoi în turul doi la Indian Wells şi în sferturi la Transylvania Open, a subliniat însă că tenisul rămâne prioritatea ei numărul unu.

''Am lămurit clar fiecare persoană din echipa mea că nu voi anula un singur antrenament sau sesiune de pregătire pentru angajamentele din afara terenului'', a punctat Emma Răducanu, pentru prima oară favorită numărul unu în cariera ei, la turneul WTA 250 de la Linz, la care Simona Halep este cap de serie nr. 2.

''Asta nu este lucru negociabil pentru mine. Am vrut să fiu sigură că asta este prioritatea mea şi este. Aşa că toată lumea este lămurită despre asta. Este vorba de gestionarea timpului meu cu angajamentele care mă privesc. Chiar dacă nu este vorba de cele din afara terenului sau orice altceva, eu voi continua să urmez orele de începător din WTA, de exemplu'', a adăugat Răducanu. WTA ''rookie hours'' este un program de orientare pentru tinerele jucătoare care le ajută să înţeleagă diverse aspecte ale sportului şi responsabilităţile lor.

După US Open, Răducanu s-a despărţit de antrenor şi în prezent se descurcă singură, dar a precizat că va avea pe cineva în colţul ei înainte de turneul Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, care va avea loc în ianuarie.

''Aici sunt singură şi voi fi propriul meu antrenor în această săptămână, ceea ce cred că este foarte bine pentru mine pe termen lung. Mă simt foarte pozitivă în ce priveşte situaţia mea ca antrenor. Voi avea însă un antrenor la Australian Open'', a adăugat jucătoarea britanică, care la Linz va juca direct în optimi cu o jucătoare din calificări. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Propagandiştii Kremlinului, supăraţi că tinerii ruşi nu vor să moară în războiul lui Putin: „Avem 150 de milioane de oameni. Câţi dintre ei luptă în D…

2 Aviația militară ucraineană a efectuat cel mai masiv atac de la începutul invaziei

3 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

4 „Ucigașul de blindate” / Un sergent ucrainean a spulberat 16 „unități” ale armatei ruse, cu sistemele antitanc Stugna și Javelin

5 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo