Tenis: Fed Cup - România conduce cu 2-0 în întâlnirea cu Elveţia

Tenis: Fed Cup - România conduce cu 2-0 în întâlnirea cu Elveţia

România conduce cu scorul general de 2-0 în întâlnirea cu Elveţia, din cadrul barajului pentru calificarea în Grupa Mondială a Fed Cup, după ce Irina-Camelia Begu (locul 38 WTA) a învins-o în două seturi, 6-4, 6-1, pe Timea Bacsinszky (46 WTA), în cel de-al doilea meci de simplu disputat sâmbătă în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Irina Begu (38 WTA), în faţa primei rachete a Elveţiei, Timea Bacsinzky (46 WTA), a avut un start nesigur şi era deja condusă cu 2-0 după ce a cedat pe serviciul ei în ghemul secund al primului set. Susţinută de public, Irina a revenit şi a egalat la 2-2, după ce a reuşit de asemenea un break. Pe serviciul propriu, Bacsinzky revine în avantaj, 3-2, pentru ultima oară în acest set. Se merge apoi cap la cap până la 4-4, după care jucătoarea română apasă pe accelerator, face break, se duce la 5-4 şi apoi încheie primul set pe serviciul propriu cu 6-4.

Al doilea set a fost fără istoric, Bacsinzky a câştigat primul ghem, după care Irina Begu a făcut legea pe teren şi a câştigat ghem după ghem, încheind setul şi meciul cu 6-4, 6-1 după o oră şi 16 minute de joc. Jucătoarea elveţiană a părut totuşi că nu este în deplina plenitudine a capacităţilor sale în această întâlnire.


Foto: (c) GEORGIOS KEFALAS / EPA

România conduce Elveţia cu 2-0 după prima zi a meciului din barajul de calificare în Grupa Mondială a Fed Cup, după ce în partida de deschidere a acestei confruntări, Simona Halep, numărul unu mondial, s-a impus în trei seturi, 6-3, 1-6, 6-1, în faţa elveţiencei Viktorija Golubic (115 WTA) .

Duminică, conform programului iniţial, de la ora 12,00, Simona Halep o va întâlni pe Timea Bacsinzky în prima partidă de simplu, iar Irina Begu va juca cu Viktorija Golubic în a doua partidă de simplu.

La dublu, Simona Halep şi Irina Begu vor primi replica perechii Patty Schnyder/Jil Teichman. Căpitanul nejucător Florin Segărceanu poate opera însă modificări în echipa României, până cu o oră înainte de meci.

Dacă va învinge Elveţia, România va promova în Grupa Mondială a Fed Cup, de unde a retrogradat în aprilie 2016.

În palmaresul din Fed Cup, România şi Elveţia se află la egalitate, 3-3.
AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Dragomir, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un roi de drone ucrainene a „măcelărit” o importantă bază aeriană rusă, sediul unui regiment de aviație cu bombardiere Su-34

2 Foarte interesante amănunte!

3 Dezvăluiri de-ți stă mintea-n loc despre Coldea în presa din Albania

4 Știați că Egiptul are peste 20 de escadrile cu 5 tipuri diferite de avioane de luptă?

5 Așa o fi?