Tenis: Federer a izbucnit în lacrimi când l-a evocat pe fostul său antrenor Peter Carter

Tenis: Federer a izbucnit în lacrimi când l-a evocat pe fostul său antrenor Peter Carter

Celebrul tenisman elveţian Roger Federer a izbucnit în lacrimi când l-a evocat pe fostul său antrenor australian Peter Carter, care a murit într-un accident de maşină în 2002 când participa la un safari în Africa de Sud, relatează presa internaţională.

Fostul lider mondial nu şi-a putut stăpâni lacrimile când Christina Macfarlane, ziaristă CNN, l-a întrebat ce ar gândi fostul său antrenor despre cariera sa şi cele 20 de turnee de Mare Şlem câştigate.

"Sper că ar fi mândru de mine", a spus cu lacrimi în ochi Federer, aflat în Australia, unde pregăteşte primul turneu de Mare Şlem al anului. "Cred că nu voia să-mi irosesc talentul. Cred că moartea lui a fost ca un semnal de deşteptare şi în acel moment am început cu adevărat să mă antrenez mult. Am avut mult noroc să am alături de mine oamenii potriviţi la momentul potrivit", a adăugat elveţianul.

Federer a amintit cum l-a întâlnit în copilărie pe Carter: "Este o poveste foarte frumoasă. A venit să joace tenis la clubul de tenis din Basel. Când eram mic, era unul din jucătorii vedetă."

CNN a menţionat că Peter Carter a fost foarte bun prieten cu compatriotul său Darren Cahill, cel care a fost până de curând antrenorul româncei Simona Halep, liderul mondial al ierarhiei WTA.

Când Carter îl avea elev pe Federer, Cahill îl pregătea pe Lleyton Hewitt şi fiecare antrenor îi spunea celuilalt că are un jucător foarte interesant, a amintit elveţianul.

Federer, care are 37 de ani, este acum pe locul 3 în ierarhia ATP.
AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Teodor Ciobanu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

2 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…