Tenis: Federer, al 2-lea din istorie la număr de meciuri câștigate în carieră (1.072)

Roger Federer a ajuns pe locul 2 la număr de meciuri câștigate în istoria tenisului, al 1.072-lea din carieră, în urma victoriei obținute vineri, în sferturile de finală ale turneului ATP de la Stuttgart în fața germanului Florian Mayer (7-6 (7/2), 7-6 (7/1).

Elvețianul, care în luna august va împlini 35 de ani, este încă la 184 de victorii de deținătorul recordului, americanul Jimmy Connors (1.256). Dacă va păstra ritmul din precedentele sezoane, lui Federer i-ar mai trebui trei ani să-l ajungă pe american.

Federer îl devansează de acum pe cehul Ivan Lendl (1.071). În 14 sezoane profesioniste, el a pierdut 242 meciuri, procentajul său de reușită fiind de 81,7%, practic același cu al lui Connors și Lendl.

Campionul cu 17 titluri de Mare Șlem a câștigat primul său meci din circuitul profesionist în 1998, la Toulouse, în fața francezului Guillaume Raoux (6-2, 6-2). El va încerca sâmbătă să obțină a 1.073-a sa victorie, în semifinalele turneului de la Stuttgart, în fața tânărului jucător austriac Dominic Thiem (22 ani).

Thiem, recent semifinalist la Roland Garros și care ocupă locul 7 în clasamentul ATP, l-a eliminat pe Federer în optimile de finală ale Masters-ului 1.000 de la Roma, la jumătatea lunii mai.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, cea care-i conduce pe „anticovizi” la ambasada Rusiei este țiitoarea lui Voican Voiculescu

2 Cică imaginile acestea ar fi de azi-noapte, din Senatul României

3 PSD stă pe o bombă care ticăie / Ultimele măsurători indică un uriaș val de indignare la adresa fostului PCR

4 Rareș Bogdan dă cu parul: PSD este inamicul nr.1 al României / Discriminăm 99% din populație pentru a proteja re…

5 Secretarul general al PNL Olt a ajuns la spital, cu mari probleme de respirație, la două zile după ce a refuza…