Tenis: Filip Jianu, în semifinalele turneului juniorilor la Australian Open

Tenis: Filip Jianu, în semifinalele turneului juniorilor la Australian Open

Tânărul tenisman român Filip Jianu (17 ani) s-a calificat, joi, la Melbourne, în semifinalele probei de simplu a juniorilor la turneul Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, după ce s-a impus cu 7-6 (5), 4-6, 6-2 în faţa americanului Cannon Kingsley.

Jianu, al patrulea favorit al probei, a câştigat după o oră şi 39 de minute în faţa unui adversar cap de serie numărul 9, românul pierzând primul său set la simplu în turneul de la Melbourne.

Filip Cristian Jianu a reuşit 4 aşi, a comis 4 duble greşeli, faţă de 9 aşi adunaţi de Kingsley şi 4 duble greşeli. Americanul a fost mai bun la punctele cu primul serviciu (78%-75%), dar românul a avut un procentaj superior la al doilea serviciu (59%-58%). La winners, Kingsley a reuşit 31, iar Jianu 19, americanul având şi mai multe erori neprovocate, 26-25.

În penultimul act, Jianu va înfrunta un alt american, Emilio Nava, cap de serie numărul 13.

Jianu este programat să joace joi şi în semifinalele probei de dublu, alături de spaniolul Nicolas Alvarez Varona, favoriţii numărul doi urmând să joace contra americanilor Cannon Kingsley/Emilio Nava, favoriţii numărul doi.
AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...