Tenis: Finală Wozniacki - Konta la turneul WTA de la Miami

Tenis: Finală Wozniacki - Konta la turneul WTA de la Miami

Daneza Caroline Wozniacki și britanica Johanna Konta s-au calificat în finala turneului feminin de tenis de la Miami (Statele Unite), competiție de categoria WTA Premier Mandatory, dotată cu premii în valoare totală de 6.993.450 dolari.

În semifinalele disputate joi, Wozniacki, numărul 12 pe lista capilor de serie, a dispus în trei seturi, 5-7, 6-1, 6-1, de Karolina Pliskova din Cehia, favorita nr.2, în timp ce Konta a învins-o la rândul ei, cu 6-4, 7-5, pe americanca Venus Williams, triplă câștigătoare a turneului din Florida.

Caroline Wozniacki, în vârstă de 26 ani, fostă nr.1 mondial, va disputa în premieră finala la Miami și va încerca să obțină al 26-lea titlu al carierei în fața unei jucătoare care a învins-o în singurul lor duel anterior, care a avut loc anul acesta în turul al treilea al Openului Australiei, unde Konta s-a impus în două seturi (6-3, 6-1).

Johanna Konta (25 ani), ocupanta locului 11 în ierarhia WTA, a reușit să o elimine în sferturile de finală la Miami pe românca Simona Halep , de care a dispus miercuri cu 6-3, 7-6 (7), 6-2.

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?