Tenis: Fosta campioană Maria Şarapova va primi un wildcard pentru Australian Open

Tenis: Fosta campioană Maria Şarapova va primi un wildcard pentru Australian Open

Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova, fostă numărul unu mondial, va primi un wild card pentru a putea evolua la primul turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open, au anunţat miercuri organizatorii acestei competiţii, citaţi de Reuters.

Şarapova (32 ani) ocupă în prezent locul 147 în ierarhia WTA, după un sezon pe parcursul căruia s-a confruntat cu o accidentare la umăr, din cauza căreia a putut lua parte doar la opt turnee.

Rusoaica a disputat marţi primul său meci după eliminarea din primul tur al ediţiei de anul trecut a US Open, fiind învinsă în trei seturi, 3-6, 6-1, 7-6 (7/3), de americanca Jennifer Brady, venită din calificări, în runda inaugurală a turneului WTA de la Brisbane.

Directorul Australian Open, Craig Tiley, a confirmat miercuri că Maria Şarapova, campioană la Melbourne în 2008, va primi un wildcard graţie căruia va intra direct pe tabloul principal de simplu feminin al turneului care va debuta pe 20 ianuarie.

Şarapova a răspuns cu un "Mulţumesc!" unei postări pe Twitter a oficialilor Openului Australiei, în care aceştia au scris: "Te vom vedea la #AO2020 @MariaSharapova...".

Cvintupla campioană de Grand Slam s-a confrunta cu probleme la umăr de-a lungul carierei sale, fiind supusă unei intervenţii chirurgicale în prima parte a anului trecut.

"Mă lupt cu un virus de câteva săptămâni, iar ieri (luni) am ajuns la spital, aşa că nu a fost deloc distractiv", a declarat Sharapova după eliminarea de la Brisbane.

Anul trecut, Maria Şarapova a fost învinsă de australianca Ashleigh Barty, actualul lider al clasamentului Mondial, în optimile turneului de Mare Şlem de la Melbourne.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro