Tenis: Gabriela Ruse, a doua finalistă a turneului Winners Open

Tenis: Gabriela Ruse, a doua finalistă a turneului Winners Open

Gabriela Ruse s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului demonstrativ de tenis Winners Open de la Cluj-Napoca, după ce a întrecut-o pe Jaqueline Cristian cu 6-2, 4-6, 6-3, în a doua semifinală a competiţiei.

În finală, Ruse o va înfrunta pe Irina Begu, care a dispus de Irina Bara cu 6-1, 6-0, în prima semifinală de sâmbătă.

Gabriela Ruse (177 WTA), câştigătoarea Grupei A, a reuşit să câştige duelul cu Jaqueline Cristian (162 WTA), a doua clasată în Grupa B, la capătul unui meci disputat, care a durat mai bine de două ore (2 h 17 min).

Ruse a dominat primul set, în care a condus cu 3-0, Jaqueline s-a apropiat la 3-2, dar Gabriela s-a impus cu 6-2. În actul secund, cele două jucătoare au mers cap la cap până la 3-3, când Ruse a făcut break (4-3), însă Cristian şi-a recuperat break-ul imediat (4-4), şi a reuşit alte două ghemuri (6-4). care au egalat situaţia la seturi. În decisiv, Cristian a condus cu 2-1, dar Ruse a legat patru ghemuri la rând şi s-a desprins decisiv, la 5-2. Jaqueline Cristian a salvat trei mingi de meci şi a redus scorul la 5-3, dar Ruse a reuşind în cele din urmă să se impună cu 6-3.

Turneul feminin dotat cu premii în valoare de 30.000 de dolari, primului turneu de tenis care are loc în România de la ridicarea restricţiilor impuse în contextul epidemiei de coronavirus, se desfăşoară pe zgură la baza sportivă Winners Sports Club din Cluj-Napoca, respectându-se măsurile autorităţilor care reglementează desfăşurarea competiţiilor sportive în contextul pandemiei de coronavirus.

Învingătoarea va primi un cec de 10.000 de dolari.

Accesul publicului este interzis, meciurile fiind transmise live pe postul DigiSport şi pe pagina de Facebook a Sports Festival.

Duminică e programată finala, de la ora 14:00. Turneul se va încheia cu meciul demonstrativ de dublu mixt, de la ora 16:30, care va opune perechile Simona Halep/Horia Tecău, respectiv Marius Copil şi câştigătoarea turneului.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

5 Ce se întâmplă în China?