Tenis: Gabriela Ruse s-a calificat pe tabloul principal la Dubai (WTA)

Tenis: Gabriela Ruse s-a calificat pe tabloul principal la Dubai (WTA)

Jucătoarea română de tenis Elena-Gabriela Ruse a reuşit să acceadă pe tabloul principal de simplu al turneului WTA 500 de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii totale de 768.680 de dolari, după ce a dispus de australianca Ajla Tomljanovic cu 6-1, 7-5.

Ruse (24 ani, 59 WTA) s-a impus după o oră şi 21 de minute în faţa unei adversare mai bine cotate (28 ani, 39 WTA), deşi a comis 7 duble greşeli.

Românca s-a impus în primul set cu 6-1, după ce a condus cu 4-0. Actul secund a fost mult mai echilibrat, însă Ruse a avut 2-0 şi 3-1. Tomljanovic a reuşit să câştige trei ghemuri la rând (4-3), dar Ruse a întors scorul (4-5). Gabi Ruse nu a reuşit să închidă conturile pe serviciul său, dar a făcut apoi un nou break (6-5), tranşând disputa cu un ghem ''alb''.

Ruse şi-a asigurat un cec de 6.200 de dolari şi 26 de puncte WTA şi a devenit a treia româncă de pe tabloul principal, după Simona Halep şi Irina Begu.

Halep, care a câştigat două ediţii ale turneului, în 2015 şi 2020, va juca luni în primul tur cu americanca Alison Riske, în timp ce Irina Begu va înfrunta o adversară venită din calificări.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Citiți și judecați voi...

5 Foarte interesante amănunte...