Tenis: Gabriela Ruse s-a calificat spectaculos în optimi la Hamburg (WTA)

Tenis: Gabriela Ruse s-a calificat spectaculos în optimi la Hamburg (WTA)

Jucătoarea română de tenis Elena Gabriela Ruse s-a calificat spectaculos în optimile de finală ale turneului WTA de la Hamburg, dotat cu premii totale de 189.708 euro, după ce a învins-o pe elveţianca Jil Teichmann, a şasea favorită, cu 7-5, 7-6 (1).

Ruse (23 ani, 198 WTA), venită din calificări, a obţinut victoria după două ore şi 13 minute, având reveniri în ambele seturi.

În primul set, Teichmann (23 ani, 55 WTA) a condus cu 3-0, Ruse a egalat, 3-3, după care elveţianca a făcut 5-3, însă românca a reuşit patru ghemuri la rând, câştigând cu 7-5.

În actul secund, Ruse a luat primul ghem, dar Teichmann s-a desprins la 4-1, apoi a condus cu 5-2, a ratat o minge de set la 5-3, după care românca a egalat, 5-5. Teichmann a făcut un nou break (6-5), dar nu a reuşit să îşi adjudece setul, care a ajuns în tiebreak, unde Ruse s-a impus categoric, cu 7-1.

Ruse a încheiat cu 5 duble greşeli, în timp ce Teichmann a avut 8.

Gabriela Ruse şi-a asigurat un cec de 3.556 de euro şi 48 de puncte WTA. Următoarea sa adversară va fi germanca Anna Zaja sau bulgăroaica Viktoria Tomova. AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro