Tenis: Gabriela Talabă, victorie remarcabilă în faţa americancei Danielle Collins, la Naples (ITF)

Tenis: Gabriela Talabă, victorie remarcabilă în faţa americancei Danielle Collins, la Naples (ITF)

Jucătoarea română de tenis Gabriela Talabă a obţinut, vineri, o victorie spectaculoasă, cu 7-6 (2), 6-1, în faţa cunoscutei jucătoare americane Danielle Collins, în sferturile de finală ale turneului ITF de la Naples (Florida), dotat cu premii totale de 25.000 de dolari.

Talabă (24 ani, 311 WTA) a avut nevoie de o oră şi 46 de minute pentru a trece de Collins (25 ani), numărul 31 mondial şi principala favorită.

În primul tur, Talabă a întrecut-o pe grecoaica Despina Papamichail, cap de serie numărul şapte, cu 6-3, 6-7 (2), 6-2, iar în optimi s-a impus în faţa altei românce, Irina Fetecău, cu 6-2, 6-7 (5), 6-2.

Gabriela Talabă va juca în penultimul act contra australiencei Seone Mendez (20 ani, 344 WTA). Cele două s-au mai întâlnit o dată, anul acesta, la Torun (Polonia, 60.000 dolari), românca impunându-se în calificări cu 6-4, 7-6 (3).

Talabă s-a calificat şi în finala de dublu, alături de mexicanca Maria Jose Portillo Ramirez, după 6-1, 6-4 cu americancele Kylie Collins/Victoria Emma, abandonul perechii Irina Fetecău (România)/Panna Udvardy (Ungaria), la scorul de 6-1, 1-0, şi victoria cu 6-4, 1-6, 10-8 cu americancele Emma Navarro/Peyton Stearns. În finală, favoritele numărul patru vor înfrunta germenele italiene Anna şi Bianca Turati.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa