Tenis: Grecoaica Maria Sakkari, adversara polonezei Iga Swiatek în finala turneului de la Indian Wells (WTA)

Tenis: Grecoaica Maria Sakkari, adversara polonezei Iga Swiatek în finala turneului de la Indian Wells (WTA)

Jucătoarea greacă de tenis Maria Sakkari s-a calificat în finala turneului WTA 1.000 de la Indian Wells (SUA), dotat cu premii totale în valoare de 8.584.055 de dolari, învingând-o în trei seturi, 6-2, 4-6, 6-1, pe spaniola Paula Badosa, deţinătoarea titlului.

Sakkari (26 ani), ocupanta locului şase în clasamentul WTA, s-a impus după o oră şi 48 minute de joc în duelul cu Badosa, care şi-a văzut spulberat visul de a realiza o dublă istorică la Indian Wells, după cea reuşită de cehoaica Martina Navratilova, care a cucerit trofeul în deşertul californian în 1990 şi 1991.

Reprezentanta Greciei, care vizează al doilea său titlu în circuitul profesionist, va disputa duminică prima sa finală de categoria WTA 1.000, împotriva polonezei Iga Swiatek (20 ani), numărul 4 mondial, care a reuşit să se impună cu 7-6 (8/6), 6-4 în faţa româncei Simona Halep, în prima semifinală de la Indian Wells.

Maria Sakkari conduce cu 3-1 în duelurile directe cu Iga Swiatek, campioană la Roland Garros în 2020, care a obţinut vineri a zecea sa victorie consecutivă în competiţiile WTA 1.000, după ce a cucerit trofeul la turneul de la Doha (Qatar), la sfârşitul lunii trecute.

Câştigătoarea finalei de de la Indian Wells va urca începând de luni pe locul al doilea în clasamentul mondial, pe care niciuna dintre ele nu a mai atins-o până în prezent, precizează site-ul WTA Tour.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina