Tenis: Iga Swiatek a câştigat turneul WTA 1.000 de la Roma

Tenis: Iga Swiatek a câştigat turneul WTA 1.000 de la Roma

Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek, numărul unu mondial, a câştigat pentru al doilea an consecutiv turneul WTA 1.000 de la Roma, dotat cu premii totale de 2.527.250 de euro, învingând-o în două seturi simetrice, 6-2, 6-2, pe tunisianca Ons Jabeur, în finala disputată duminică la Foro Italico.

Acesta este al cincilea titlu consecutiv cucerit de poloneză în circuitul profesionist, după cele de la Doha, Indian Wells, Miami şi Stuttgart.

Swiatek nu a participat săptămâna trecută la turneul de la Madrid, câştigat de Ons Jabeur, care a devenit prima jucătoare arabă care intră în posesia unui titlu de categoria WTA 1.000.

Cu o săptămână înaintea debutului turneului de Mare Şlem de la Roland Garros (22 mai - 5 iunie), la care este considerată mare favorită, Swiatek şi-a continuat ritmul impecabil, obţinând cea de-a 28-a sa victorie consecutivă, după o oră şi 22 de minute de joc. Ea nu a cedat niciun set în drumul către al optulea titlu din cariera sa.

Ultimul eşec suferit de poloneză datează din 16 februarie, când s-a înclinat în faţa letonei Jelena Ostapenko în turul al doilea al turneului de la Dubai.

Începând din anul 2000, doar trei jucătoare au obţinut mai multe victorii consecutive în circuitul profesionist: Venus Williams (35, un record), Serena Williams (34) şi Justine Henin (32).
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?