Tenis: Iga Swiatek şi Danielle Collins, calificate în semifinalele turneului Australian Open

Tenis: Iga Swiatek şi Danielle Collins, calificate în semifinalele turneului Australian Open

Poloneza Iga Swiatek, numărul 9 mondial, şi americanca Daniele Collins, ocupanta locului 30 în clasamentul WTA, vor fi adversare în semifinalele turneului de tenis Australian Open, după ce au câştigat meciurile disputate joi la Melbourne, în cadrul primului turneu de Mare Şlem al anului.

Swiatek (20 ani), campioană la Roland Garros în 2020, a învins-o în sferturile de finală, cu, 4-6, 7-6 (7/2), 6-3, pe estoniana Kaia Kanepi (115 WTA), la capătul unei partidei la fel de dificile ca cea din turul precedent, în care a trecut de românca Sorana Cîrstea (5-7, 6-3, 6-3).

"Echipa mea mi-a spus după meciul cu Sorana că, chiar şi după ce am pierdut primul set, ei erau siguri că voi câştiga. Astăzi m-am gândit la acest lucru", a declarat Swiatek la finalul jocului cu "veterana" Kanepi (36 ani), fostă numărul 15 mondial în 2012.

Acesta a fost cel mai lung meci din cariera polonezei, care a avut nevoie de trei ore şi un minut pentru a trece de Kaia Kanepi.


Foto: (c) Asanka Brendon Ratnayake / REUTERS


Jucătoarea din Estonia a produs mai multe surprize în acest an, eliminându-le între altele pe germanca Angelique Kerber (20 WTA) în primul tur la Australian Open, iar apoi pe belarusa Arina Sabalenka, numărul 2 mondial, în optimile de finală. Kanepi se va apropia de Top 60 WTA în clasamentul care va fi dat publicităţii luni.

Iga Swiatek se va lupta pentru un loc în finala de la Melbourne cu americanca Danielle Collins (28 ani, locul 30 WTA), care a spus capăt aventurii franţuzoaicei Alize Cornet, în faţa căreia s-a impus cu 7-5, 6-1, după o oră şi 28 minute de joc. Americanca a mai atins semifinalele la Australian Open în urmă cu trei ani.

Cornet (32 ani, locul 61 WTA) a disputat cu această ocazie primul ei sfert de finală în Marele Şlem, după ce a eliminat-o în turul anterior pe românca Simona Halep (6-4, 3-6, 6-4).

Cealaltă semifinală le va opune pe australianca Ashleigh Barty, principala favorită, şi pe americanca Madison Keys.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...