Tenis: Irina Begu, adversara Simonei Halep în semifinalele turneului de la Praga (WTA)

Tenis: Irina Begu, adversara Simonei Halep în semifinalele turneului de la Praga (WTA)

Jucătoarea română de tenis Irina Begu o va întâlni pe compatrioata sa Simona Halep în semifinalele turneului WTA de la Praga, dotat cu premii totale de 202.250 dolari, după ce a învins-o sâmbătă pe spaniola Sara Sorribes Tormo, cu 6-2, 4-6, 6-2, într-un meci din sferturile de finală.

Begu a dispus de iberică după două ore şi 40 de minute, iar astfel România va avea sigur cu reprezentantă în finală.

Partida dintre Begu (29 ani, 82 WTA) şi Sorribes Tormo (23 ani, 84 WTA) a fost întreruptă din cauza ploii, vineri seara, la scorul de 6-2, 0-1, 15-0, după o oră şi 6 minute.

În actul secund, spaniola a condus cu 2-0, dar Begu a revenit şi a egalat, 2-2, dar Sorribes Tormo a făcut un nou break şi şi-a păstrat avantajul până la final, câştigând setul cu 6-4.

În decisiv, Sorribes Tormo a început cu break, dar Irina Begu a reuşit patru ghemuri la rând (4-1) şi victoria a fost aproape (6-2). Jucătoarea antrenată de Victor Crivoi a avut 5 duble greşeli, faţă de 4 ale adversarei, Begu a reuşit mai multe lovituri direct câştigătoare, 32-14, dar a avut şi mai multe erori neforţate, 43-23.

Begu şi-a asigurat un cec de 8.035 dolari şi 110 puncte WTA.

Simona Halep, principala favorită a turneului, a învins-o vineri pe poloneza Magdalena Frech, cu 6-2, 6-0.

Begu se calificase în sferturi după 6-7 (3), 7-5, 7-6 (7) cu elveţianca Leonie Kung, meci început joi seara şi încheiat vineri.

În cealaltă semifinală de la Praga se vor înfrunta belgianca Elise Mertens, a treia favorită, şi Kristyna Pliskova (Cehia).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /