Tenis: Irina Begu, învinsă de Serena Williams, în primul tur la Roland Garros

Tenis: Irina Begu, învinsă de Serena Williams, în primul tur la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Irina Begu a fost învinsă de americanca Serena Williams, cu 7-6 (6), 6-2, luni seara, la Paris, într-un meci din prima rundă a turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului.

Williams (39 ani, 8 WTA) a obţinut victoria după o oră şi 42 de minute.

Serena Williams, a şaptea favorită, a controlat prima parte a meciului şi a condus cu 3-1 şi 5-2, dar Begu (30 ani, 74 WTA) a avut o revenire remarcabilă, concretizată în patru ghemuri consecutive (6-5). Setul a ajuns în tiebreak, unde Irina a avut două mingi de a-şi adjudecat primul act (6-4), dar le-a ratat pe ambele, pe propriul serviciu, iar Serena s-a impus cu 8-6, după patru puncte la rând.

Americanca a dominat setul al doilea, în care a condus cu 2-0 şi 3-1, câştigând ultimele trei ghemuri ale întâlnirii, de la 3-2 la 6-2.

Serena a încheiat cu 5 aşi şi 2 duble greşeli, Begu a avut 2 aşi şi 3 duble greşeli, Williams a avut un procentaj mai bun la al doilea serviciu şi superioritate la capitolul winners, 27-18, deşi a făcut mai multe erori neforţate, 30-17.

Serena Willliams câştigase şi primul lor duel, în 2016, în semifinale la Roma, cu 6-4, 6-1.

Begu s-a ales cu 60.000 de euro şi 10 puncte WTA pentru participare.

Williams va juca în turul secund cu altă româncă, Mihaela Buzărnescu (33 ani, 174 WTA), acesta fiind prima lor confruntare.

Buzărnescu a trecut în primul tur de olandeza Arantxa Rus cu 7-5, 7-5.

Tot luni, Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al doilea după 7-6 (5), 6-2 cu britanica Johanna Konta, următoarea sa adversară fiind italianca Martina Trevisan.

Ana Bogdan a obţinut, luni, calificarea în turul al treilea fără joc, după ce japoneza Naomi Osaka, a doua favorită, şi-a anunţat retragerea din turneu. Osaka o învinsese în primul tur, cu 6-4, 7-6 (5), pe românca Patricia Ţig. În turul al treilea, Ana Bogdan o va înfrunta pe spaniola Paula Badosa (cap de serie numărul 33) sau pe Danka Kovinic (Muntenegru).

În primul tur va juca şi Irina Bara, marţi, împotriva australiencei Astra Sharma.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”