Tenis: Irina Begu, învinsă în primul tur la Dubai (WTA)

Tenis: Irina Begu, învinsă în primul tur la Dubai (WTA)

Jucătoarea română de tenis Irina Begu a fost învinsă de ucraineanca Daiana Iastremska în trei seturi, cu 4-6, 6-2, 6-3, marţi, în prima rundă a turneului WTA 500 de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii totale de 768.680 de dolari.

Begu (31 ani, 54 WTA), semifinalistă săptămâna trecută la Sankt Petersburg, s-a înclinat după două ore de joc.

Românca a avut probleme la serviciu (6 duble greşeli), Iastremska (21 ani, 146 WTA) fiind superioară la acest capitol, precum şi la procentajul mingilor de break fructificate - 8/10 pentru ucraineancă, 4/8 pentru Irina.

Begu a reuşit să încline balanţa pe finalul primului set, pe care l-a câştigat cu 6-4, după trei ghemuri consecutive. Iastremska a dominat actul secund, în care a avut 3-0 şi 4-1, încheind cu 6-2. În decisiv (6-3), un singur break a făcut diferenţa, reuşit de Iastremska la 2-1 şi care i-a asigurat desprinderea la 4-1.

Irina Begu s-a ales cu un cec de 6.200 de dolari şi un punct WTA.

Iastremska va juca în optimi cu cehoaica Barbora Krejcikova, campioana en titre de la Roland Garros. A doua favorită a turneului de la Dubai a câştigat în primul tur cu 6-4, 7-6 (0) în faţa franţuzoaicei Caroline Garcia.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria