Tenis: Irina Begu s-a calificat în semifinalele turneului de la Sankt Petersburg (WTA)

Tenis: Irina Begu s-a calificat în semifinalele turneului de la Sankt Petersburg (WTA)

Jucătoarea română de tenis Irina Begu s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului WTA 500 de la Sankt Petersburg, dotat cu premii totale de 768.680 de dolari, după ce a dispus de cehoaica Tereza Martincova cu 6-4, 6-2.

Begu (31 ani, 56 WTA) a făcut din nou un joc foarte bun, câştigând după o oră şi 25 de minute.

În primul set, românca a făcut diferenţa cu un break reuşit la 3-3, câştigând cu 6-4. În actul secund, după ce Martincova a luat primul ghem, Begu a câştigat cinci jocuri la rând, impunându-se în final cu 6-2.

Irina Begu a reuşit 6 aşi, a comis 4 duble greşeli, dar nu şi-a pierdut niciodată serviciul, încheind cu 36 de winners (24 pentru Martincova) şi 25 de erori neforţate (31 pentru cehoaică).

Martincova (27 ani, 42 WTA), care a beneficiat joi de retragerea kazahei Elena Rîbakina, a treia favorită, câştigase singura sa confruntare cu Begu, în 2019, în primul tur la Taşkent, cu 6-7 (4), 6-4, 6-4.

Irina Begu şi-a asigurat un cec de 39.000 de dolari şi 185 de puncte WTA, următoarea sa adversară fiind grecoaica Maria Sakkari, principala favorită, sau belgianca Elise Mertens, cap de serie numărul opt.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…