Tenis: Irina Begu s-a calificat în turul al doilea la Madrid (WTA)

Tenis: Irina Begu s-a calificat în turul al doilea la Madrid (WTA)

Jucătoarea română Irina Begu s-a calificat, sâmbătă, în runda a doua a turneului WTA de la Madrid, dotat cu premii totale de 5.439.350 de dolari, după ce a dispus cu 6-4, 6-4 de rusoaica Elena Vesnina.

Irina Begu (26 ani, 29 WTA) a câștigat după o oră și 33 de minute în fața Elenei Vesnina (30 ani), numărul 14 mondial. În 2014, în calificări la Cincinnati, Begu a profitat de abandonul rusoaicei la scorul de 6-4, 4-0, la singura confruntare de până acum.

Begu a reușit 4 ași, dar a comis și șase duble greșeli. Irina și-a asigurat un cec de 32.260 euro și 65 de puncte WTA, urmând să joace în turul următor cu învingătoarea dintre italianca Francesca Schiavone și o jucătoare venită din calificări.

Simona Halep, deținătoarea titlului, va juca în runda inaugurală a turneului WTA de la Madrid cu Kristyna Pliskova (Cehia). Halep (25 ani), numărul patru mondial și a treia favorită, nu a jucat până acum cu sora geamănă a Karolinei Pliskova, Kristyna (25 ani) ocupând locul 58 în ierarhia mondială.

Monica Niculescu (29 ani, 48 WTA) o va întâlni pe daneza Caroline Wozniacki (26 ani, 11 WTA), în fața căreia a pierdut toate cele 7 meciuri, cel mai recent anul trecut la US Open, cu 3-6, 1-6 în turul al treilea. Monica nu a câștigat nici măcar un set în fața danezei.

Sorana Cîrstea (27 ani, 64 WTA), beneficiara unui wild card, va juca în manșa inaugurală cu americanca Madison Keys (22 ani, 10 WTA), acesta fiind primul lor duel.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...