Tenis: Irina Maria Bara, învinsă în optimile turneului WTA de la Moscova

Tenis: Irina Maria Bara, învinsă în optimile turneului WTA de la Moscova

Jucătoarea română de tenis Irina Maria Bara a fost învinsă de letona Anastasija Sevastova, a treia favorită, cu 6-2, 6-7 (5), 6-4, joi, în optimile de finală ale turneului WTA de la Moscova, dotat cu premii totale în valoare de 750.000 dolari.

Bara (23 ani, locul 140 WTA), care a acces pe tabloul principal ca "lucky loser", s-a înclinat în faţa balticei (28 ani, 20 WTA), campioană duminică la Bucureşti, după două ore şi 9 minute de joc.

Românca a câştigat primul ghem al meciului, dar apoi a pierdut cinci la rând şi a cedat primul set, cu 2-6, după doar 26 de minute.

Sevastova a avut 3-0 în actul secund, dar a început să greşească destul de mult şi a fost egalată, 3-3. Letona a condus apoi cu 5-3, dar Bara a egalat din nou, 5-5, reuşind să trimită setul în tiebreak, după ce Sevastova a servit pentru meci la 6-5. În tiebreak, baltica a început cu un mini-break, dar Bara a luat cinci puncte consecutive. Sevastova a reuşit să egaleze, 5-5, dar a făcut dublă greşeală, iar Bara a profitat şi şi-a adjudecat setul, cu 7-6 (5).

În decisiv, Irina Bara a început excelent şi a condus cu 2-0 şi 3-1, dar letona a reuşit să egaleze, după ce a scos-o din ritm pe româncă printr-o pauză medicală la 3-2. Sevastova a condus apoi cu 4-3 şi 5-4, încheind meciul cu un break la zero (6-4).

Irina Bara va primi un cec de 7.195 dolari şi 42 de puncte WTA.

Bara va juca joi şi la dublu, alături de Oksana Kalaşnikova (Georgia), împotriva cuplului Alexandra Panova (Rusia)/Galina Voskoboeva (Kazahstan).
AGERPRES (autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante