Tenis: Jaqueline Cristian, în sferturile de finală ale turneului de la Nur-Sultan (WTA)

Tenis: Jaqueline Cristian, în sferturile de finală ale turneului de la Nur-Sultan (WTA)

Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian (126 WTA) s-a calificat miercuri în sferturile de finală ale turneului WTA de la Nur-Sultan (Kazahstan), după ce a trecut în trei seturi, 6-7 (3/7), 6-1, 6-2, de franţuzoaica Clara Burel (79 WTA, favorită nr. 8).

Cristian s-a impus după un meci de două ore, ea reuşind trei aşi şi comiţând 4 duble greşeli, în timp ce Burel a avut 6 aşi dar a făcut 9 duble greşeli.

Cristian are acum 2-1 în meciurile directe cu Burel, după ce o învinsese pe aceasta şi la începutul lunii, la turneul WTA de la Karlsruhe (Germania), pe 8 septembrie, când s-a impus cu 6-7 (7), 6-3, 6-2. În schimb, în 2020, Burel s-a impus la Reims, cu 6-4, 5-7, 6-4.

Pentru calificarea în sferturi, Cristian şi-a asigurat 60 de puncte WTA şi un cec de 5.800 de dolari.

În runda următoare, ea o va avea ca adversară pe sârboaica Aleksandra Krunic (166 WTA). Aceasta s-a calificat în sferturi după ce a învins-o în optimi, cu 6-4, 6-3, pe slovena Kaja Juvan (94 WTA). Krunic a învins-o în august pe Cristian la turneul WTA de la San Bartolome de Tirajana. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Așa o fi?