Tenis: Jaqueline Cristian, pe tabloul principal la Linz (WTA), ca lucky loser

Tenis: Jaqueline Cristian, pe tabloul principal la Linz (WTA), ca lucky loser

Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian a reuşit să acceadă pe tabloul principal de simplu al turneului WTA 250 de la Linz (Austria), dotat cu premii totale de 189.708 euro, din postura de ''lucky loser'', după ce a fost învinsă de ucraineanca Lesia Ţurenko în trei seturi, cu 5-7, 6-4, 6-1, în ultimul tur al calificărilor.

Cristian (23 ani, 104 WTA), principala favorită a fazei preliminare, s-a înclinat după două ore şi 13 minute de joc în faţa experimentatei Ţurenko (32 ani, 113 WTA), servind foarte modest şi comiţând 7 duble greşeli.

Jaqueline Cristian, care şi-a asigurat un cec de 2.157 de euro şi 13 puncte WTA, o va înfrunta în primul tur pe Kamila Rahimova (20 ani, 120 WTA), rusoaica obţinând victorii în ambele meciuri directe anterioare. În 2019, Rahimova se impunea cu 6-2, 7-6 (6), în optimi la Istanbul (ITF), iar în acest an a câştigat în primul tur al calificărilor la Dubai, cu 7-5, 7-5.

Ana Bogdan (28 ani, 108 WTA) a fost învinsă în primul tur al calificărilor de o altă reprezentantă a Ucrainei, Katerina Kozlova (27 ani, 129 WTA), cu 7-6 (2), 6-4, după o oră şi 37 de minute.

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


Deşi românca a reuşit 8 aşi, Kozlova a servit mai bine în acest meci şi are acum 2-1 în meciurile directe. Bogdan s-a impus în 2016, în turul al treilea al calificărilor, la Mallorca, scor 7-6 (4), 6-0, Kozlova s-a impus anul acesta în optimi la Budapesta, cu 4-6, 6-4, 6-2.

Ana Bogdan s-a ales cu un cec de 1.575 euro şi 12 puncte WTA.

Britanica Emma Răducanu, campioana en titre de la US Open, al cărei tată este român, este principala favorită şi va debuta contra unei adversare venite din calificări, Katerina Kozlova sau Xinyu Wang (China).

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


Halep o va înfrunta în optimi pe câştigătoarea dintre belarusa Aleksandra Sasnovici (cea care a învins-o recent la Indian Wells) şi franţuzoaica Fiona Ferro.

Sorana Cîrstea, care era a şasea favorită, a declarat forfait pentru turneu, locul său fiind luat de Jaqueline Cristian.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”