Tenis: Jaqueline Cristian s-a calificat în optimile turneului de la Linz (WTA)

Tenis: Jaqueline Cristian s-a calificat în optimile turneului de la Linz (WTA)

Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian s-a calificat, luni, în optimile de finală ale turneului WTA 250 de la Linz (Austria), dotat cu premii totale de 189.708 euro, după ce a învins-o pe Kamila Rahimova (Rusia), cu 2-6, 6-2, 7-5.

Cristian (23 ani, 100 WTA), care a intrat pe tabloul principal din postura de ''lucky loser'', a obţinut victoria după două ore şi 6 minute.

După un început destul de bun, românca a pierdut cinci ghemuri consecutive şi primul set (2-6), după care l-a dominat clar pe al doilea, câştigând cu acelaşi scor (6-2). În decisiv, câteva mingi pierdute uşor au făcut ca Rahimova să se desprindă la 4-2, dar Jaqueline a revenit şi a egalat, 4-4, la 5-5 a salvat o minge de break, după care a încheiat duelul pe serviciul adversarei, cu 7-5.

Jaqueline Cristian, intrată luni în premieră în top 100, a încheiat cu 4 aşi şi 3 duble greşeli.

Jaqueline Cristian fusese învinsă Kamila Rahimova (20 ani, 117 WTA) în ambele meciuri directe anterioare. În 2019, Rahimova se impunea cu 6-2, 7-6 (6), în optimi la Istanbul (ITF), iar în acest an a câştigat în primul tur al calificărilor la Dubai, cu 7-5, 7-5.

Jaqueline Cristian şi-a asigurat un cec de 2.963 de euro şi 42 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe învingătoarea dintre Harmony Tan (Franţa) şi Rebecca Peterson (Suedia).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia