Tenis: Karolina Pliskova va fi adversara Simonei Halep în sferturi de finală la Australian Open

Tenis: Karolina Pliskova va fi adversara Simonei Halep în sferturi de finală la Australian Open

Jucătoarea cehă de tenis Karolina Pliskova va fi adversara româncei Simona Halep, liderul mondial, în sferturile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Australian Open, după ce a învins-o luni în optimi de finală pe compatrioata sa Barbora Strycova, în trei seturi, 6-7 (5), 6-3, 6-2.

Meciul, foarte disputat, a durat două ore şi 42 de minute. Karolina Pliskova este a şasea favorită a competiţiei de la Melbourne, iar Barbora Strycova este cap de serie numărul 20.

Karolina Pliskova, fost lider mondial, şi-a egalat cea mai bună performanţă la Australian Open, ea atingând sferturile de finală şi în 2017.

Tot luni, Simona Halep a trecut fără emoţii de japoneza Naomi Osaka , în două seturi, cu 6-3, 6-2. Românca a reuşit să îşi egaleze cea mai bună performanţă a sa la Melbourne, sferturile de finală, după ediţiile din 2014 şi 2015.

Halep şi Karolina Pliskova s-au întâlnit de şapte ori până acum, bilanţul fiind favorabil româncei, care s-a impus de cinci ori.

Anul trecut, Halep a învins-o pe Pliskova în semifinalele turneului de la Roland Garros, cu 6-4, 3-6, 6-3. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria