Tenis: Kazaha Iulia Putinţeva, adversara Simonei Halep în sferturi, la Roma (WTA)

Tenis: Kazaha Iulia Putinţeva, adversara Simonei Halep în sferturi, la Roma (WTA)

Jucătoarea kazahă Iulia Putinţeva (30 WTA) va fi adversara româncei Simona Halep (2 WTA, principala favorită) în sferturile de finală ale turneului WTA de la Roma, dotat cu premii totale în valoare de 1.692.169 euro.

Vineri, în optimi, Putinţeva a trecut de conaţionala sa Elena Rîbakina (18 WTA, cap de serie nr. 10) în trei seturi, 4-6, 7-6 (7/3), 6-2, după aproape trei ore de joc.

Halep şi Putinţeva s-au mai întâlnit o singură dată până acum, chiar în acest an, în ianuarie, la Australian Open, românca învingând în turul trei al competiţiei cu 6-1, 6-4.

Aşa cum se ştie, Simona Halep a învins-o vineri pe ucraineanca Daiana Iastremska, 7-5, 6-4, şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului.

Simona Halep, care pe 27 septembrie va împlini 29 de ani, Halep a început slab şi pierdut primele trei ghemuri, însă a revenit şi s-a impus după aproape o oră şi jumătate, în faţa unei jucătoare de 20 de ani, aflată pe locul 29 WTA, care a comis numeroase greşeli neforţate. Pentru calificarea în sferturi, Halep a obţinut 190 puncte WTA şi 37.910 euro.

Alte rezultate din optimi:
Elise Mertens (Belgia/N.11) - Danka Kovinic (Muntenegru) 6-4, 6-4
Karolina Pliskova (Cehia/N.2) - Anna Blinkova (Rusia) 6-4, 6-3. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante