Tenis: Kerber a învins-o pe Keys; Cibulkova, calificată în semifinale la Turneul Campioanelor

Tenis: Kerber a învins-o pe Keys; Cibulkova, calificată în semifinale la Turneul Campioanelor

Jucătoarea germană de tenis Angelique Kerber a învins-o pe americanca Madison Keys în două seturi, 6-3, 6-3, joi, în ultimul lor meci din Grupa Roșie a Turneului Campioanelor, rezultat în urma căruia Dominika Cibulkova (Slovacia) s-a calificat în semifinalele competiției de la Singapore.

Kerber, liderul mondial și principala favorită la WTA Finals, care era deja calificată în semifinale înaintea ultimului meci, a învins-o pe Keys după o oră și un minut. Americanca, locul 7 în ierarhia WTA, a fost debutantă la Turneul Campioanelor, fiind a șasea favorită.

Pentru a accede în semifinale la Turneul Campioanelor, Cibulkova avea nevoie ca Angellique Kerber s-o învingă în două seturi pe Keys, condiție care a fost îndeplinită.

În cursul zilei de joi, românca Simona Halep a fost eliminată de la Turneul Campioanelor , după ce a fost învinsă de Cibulkova cu 6-3, 7-6 (5).

Halep, a treia favorită a competiției și numărul patru mondial, părăsește acest turneu după faza grupelor pentru al doilea an consecutiv, după ce în 2014 a jucat finala cu Serena Williams.

Kerber a câștigat grupa, având trei victorii din tot atâtea meciuri. Cibulkova a încheiat pe locul 2, având o victorie și două înfrângeri (setaveraj 3-4). Halep și Keys au și ele câte o victorie și două înfrângere (setaveraj 2-4), românca având un pasiv mai mic la numărul de ghemuri.

AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Mihai Țenea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”