Tenis: Kristina Mladenovic, eliminată incredibil de la US Open, regretă că a acceptat să joace în turneu

Tenis: Kristina Mladenovic, eliminată incredibil de la US Open, regretă că a acceptat să joace în turneu

Jucătoarea franceză de tenis Kristina Mladenovic, eliminată incredibil de la US Open, a denunţat vehement condiţiile impuse jucătorilor negativi la testele de coronavirus care au avut contact cu Benoît Paire, exclus din turneu după un test pozitiv, relatează AFP.

Mladenovic a fost învinsă miercuri de rusoaica Varvara Graceva cu 1-6, 7-6 (7-2), 6-0, după ce a condus cu 5-1 în setul secund şi a avut patru mingi de meci.

Franţuzoaica de 27 de ani, ca şi alţi jucători, precum compatrioţii săi Richard Gasquet, Gregoire Barrere, Adrian Mannarino şi Edouard Roger-Vasselin, a fost constrânsă să evolueze de duminică într-un univers pe care l-a considerat de ''închisoare''.

''Sunt complet epuizată (...). Vreau să mulţumesc USTA (Federaţia americană de tenis, n. red.) pentru această experienţă ireală'', a afirmat cu ironie numărul 44 mondial la conferinţa de presă.

''Am jucat foarte bine, dar nu am ştiut să închei meciul. Am fost la un vârf de băţ. Ea a început să recupereze din scor puţin câte puţin, eu m-am prăbuşit, nu am alt cuvânt. Sunt sfârşită. Nu am fost niciodată într-om astfel de stare. E un coşmar pe care îl trăim aici. Nu am decât o dorinţă, aceea de a-mi regăsi libertatea. Trebuie să ne batem pentru libertatea noastră. Vreau să spun multe despre ce s-a petrecut aici, a fost absolut abominabil cum ne-au tratat, dar nu vreau ca asta să fie scuză pentru înfrângerea mea. Nu a fost vina USTA pentru faptul că nu am fructificat cele patru mingi de meci'', a subliniat Kiki Mladenovic.

Jucătoarea a legat evoluţia sa din ultimul set (0-6) de condiţiile în care a trăit în ultimele trei zile: ''Nu vreau să caut scuze pentru al doilea set: am jucat bine, am fost la un pas să repet primul set (6-1). Dar în setul al treilea, ceea ce am resimţit a fost suferinţă. Ar trebui făcută o listă cu ceea ce vom suferi. Este inacceptabil. Chiar şi pentru a face un pas la dreapta, trebuie să ceri voie. Nu există libertate de mişcare, de identitate, de nimic. Am impresia că suntem prizonieri, criminali. Pentru cea mai mică mişcare trebuie să ceri voie, iar dacă o poţi face apoi eşti testat în fiecare zi şi am ajuns la 30 de teste negative. Este abominabil, condiţiile sunt atroce. Dacă aş fi ştiut că dacă joc 40 de minute cărţi, cu mască, cu un jucător (Paire) care e testat pozitiv, dar apoi negativ, duce la astfel de consecinţe, nu aş fi pus niciodată piciorul la turneu''.

Testat pozitiv la coronavirus sâmbătă, când se afla în bula sanitară de la New York, Paire a fost exclus din turneu, iar alţi jucători, cu care a fost în contact, au fost puşi sub observaţie, printre ei aflându-se compatrioţii Kristina Mladenovic, Richard Gasquet, Gregoire Barrere, Edouard Roger-Vasselin şi Adrian Mannarino.

Paire a efectuat miercuri un nou test, iar acesta a fost negativ.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...