Tenis: Marius Copil, eliminat în primul tur la Wimbledon

Tenis: Marius Copil, eliminat în primul tur la Wimbledon

Tenismanul român Marius Copil a fost eliminat luni în primul tur al turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, înclinându-se în patru seturi în fața germanului Peter Gojowczyk, 7-6 (5), 2-6, 6-3, 6-1.

Marius Copil, 26 de ani, numărul 85 mondial, intrase pentru prima oară în cariera sa direct pe tabloul principal de simplu al unui turneu de Mare Șlem. El a fost învins, în două ore și 20 de minute, de un adversar venit din calificări, care are 27 ani și este locul 140 ATP.

Copil și Gojowczyk se mai înfruntaseră de două ori până acum, germanul câștigând în 2013, în primul tur la Bergamo, cu 6-3, 6-3, în timp ce Marius s-a impus anul acesta în ultimul tur al calificărilor la Roland Garros, cu 6-4, 6-7 (5), 7-6 (7).

Copil a obținut 35.000 de lire sterline 10 puncte ATP.

Gojowczyk va juca în turul următor cu spaniolul Roberto Bautista Agut, cap de serie numărul 18, care a trecut luni de austriacul Andreas Haider-Maurer, 6-3, 6-1, 6-2.

AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Teodora Oprea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina