Tenis: Marius Copil va juca în primul tur la Wimbledon cu Guido Pella

Tenis: Marius Copil va juca în primul tur la Wimbledon cu Guido Pella

Tenismanul român Marius Copil îl va întâlni pe argentinianul Guido Pella, cap de serie numărul 26, în prima rundă a turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, potrivit tragerii la sorţi efectuate vineri.

Copil (84 ATP) este la a patra sa participare la Wimbledon, dar nu a trecut niciodată până acum de primul tur. Pella (26 ATP) a reuşit anul trecut cea mai bună performanţă a sa la Wimbledon, atingerea turului al treilea.

Pella a ieşit învingător la singurul meci direct, în 2015, la turneul challenger de la Heilbronn (Germania), cu 6-2, 6-3 în primul tur.

Principalul favorit şi campionul en titre, sârbul Novak Dojokovic, va debuta contra germanului Philipp Kohlschreiber. Djokovic are patru titluri obţinute la Londra.

Elveţianul Roger Federer, numărul 3 ATP, dar al doilea favorit, va juca în primul tur contra sud-africanului Lloyd Harris. Federer a câştigat de opt ori turneul de Mare Şlem pe iarbă.

Rafael Nadal, numărul doi mondial şi al treilea cap de serie, va evolua în prima rundă contra japonezului Yuichi Sugita. Ibericul a câştigat două titluri al All England Club, în 2008 şi 2010, jucând alte trei finale. AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”