Tenis: Meciul cu Sorana Cîrstea, ''o mare provocare'' pentru Simona Halep

Tenis: Meciul cu Sorana Cîrstea, ''o mare provocare'' pentru Simona Halep

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a declarat că meciul cu compatrioata sa Sorana Cîrstea, în optimile turneului WTA 1.000 de la Indian Wells, va fi ''o mare provocare''.

"Ne-am antrenat recent de câteva ori, dar nu prea mult. Va fi o mare provocare pentru mine. Până la urmă e doar un alt meci. Sunt obişnuită să joc contra româncelor. Bineînţeles, va fi un meci foarte dificil, pentru că este o jucătoare grozavă'', a declarat Halep, citată de site-ul WTA.

Simona Halep a trecut în turul al treilea de tânăra jucătoare americană Cori Gauff cu 6-3, 6-4, având o prestaţie solidă, cu 11 mingi direct câştigătoare şi doar 12 erori neforţate, în ciuda vântului puternic. Gauff, care a împlinit duminică vârsta de 18 ani, a încheiat cu 18 winners şi cu 33 de erori neprovocate. De asemenea, românca a pus primul serviciu în teren în 71% din cazuri şi nu şi-a pierdut serviciul niciodată, salvând cele patru mingi de break.

"Nu mă tem de vânt. Niciodată nu mi-a fost teamă. Cred că am jucat inteligent, pentru că dintr-o parte a terenului trebuie să joci într-un fel, iar în cealaltă parte, în alt fel. Cred că am gestionat foarte bine aceste momente'', a afirmat Halep după victoria cu Gauff.

Sorana Cîrstea a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de rusoaica Ana Kalinskaia, scor 5-7, 6-1, 6-0, reuşind o serie de 12 ghemuri consecutive în seturile 2 şi 3.

Halep (26 WTA) şi Cîrstea (27 WTA) au trei confruntări directe în circuitul profesionistă, Sorana conducând cu 2-1. În 2008, în sferturile unui turneu ITF la Bucureşti, Cîrstea a câştigat cu 3-6, 6-3, 6-1, Halep şi-a luat revanşa în 2010, în optimi la Marbella, cu 6-4, 7-6 (4), dar Sorana s-a impus în ultimul duel, în 2010, în turul al doilea al calificărilor la Cincinnati, cu 6-2, 6-4.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu