Tenis: Mihaela Buzărnescu a ratat calificarea în finala turneului WTA de la Strasbourg

Tenis: Mihaela Buzărnescu a ratat calificarea în finala turneului WTA de la Strasbourg

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu a ratat calificarea în finala turneului WTA de la Strasbourg, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, vineri, după ce a fost învinsă de Dominika Cibulkova (Slovacia), cu 2-6, 7-6 (5), 6-1.

Buzărnescu (30 ani, 32 WTA), a patra favorită a competiţiei, a cedat după două ore şi 10 minute de joc, deşi a avut meciul în mână în setul secund.

După ce şi-a adjudecat manşa inaugurală cu un sec 6-2, Buzărnescu a evoluat foarte bine şi în actul secund şi a condus cu 5-3, dar nu a reuşit să profite de acest avantaj şi setul a ajuns în tiebreak. Cibulkova a început bine şi a avut 3-0, dar Buzărnescu a întors spectaculos situaţia şi a avut 5-3. Românca a pierdut apoi următoarele patru puncte şi setul. Mihaela a câştigat ghemul de debut în setul decisiv, dar apoi nu a mai reuşit nimic şi a cedat ultimul act cu 1-6.

Cibulkova (29 ani, 36 WTA), cap de serie numărul cinci, câştigase şi prima sa confruntare cu Buzărnescu, în 2006, la Rimini, cu 6-1, 3-6, 6-3, în semifinale.

Buzărnescu a avut 2 aşi, 5 duble greşeli, 28 de winners şi 34 de erori neforţate, în timp ce adversara ei a comis 4 duble greşeli, a adunat 15 winners şi 28 de erori neprovocate.

Buzărnescu va primi un cec de 9.274 euro şi 110 puncte WTA.

Tot vineri, la dublu, Mihaela Buzărnescu şi Raluca Olaru le vor întâlni în semifinale pe Xenia Knoll (Elveţia) şi Anna Smith (Marea Britanie).
AGERPRES (autor: Mihai Ţenea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria