Tenis: Mihaela Buzărnescu, învinsă de Karolina Pliskova, în turul al treilea la Wimbledon

Tenis: Mihaela Buzărnescu, învinsă de Karolina Pliskova, în turul al treilea la Wimbledon

Jucătoarea română Mihaela Buzărnescu a fost învinsă de Karolina Pliskova (Cehia), a şaptea favorită, cu 3-6, 7-6 (3), 6-1, vineri, în runda a treia a turneului de tenis pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului.

Buzărnescu (30 ani, 28 WTA), desemnată cap de serie numărul 29 la prima sa participare la turneul găzduit de All England Club, s-a înclinat după o oră şi 56 de minute de joc.

Românca a avut meciul în mână, conducând cu 4-1 în setul secund, dar apoi s-a crispat cu gândul la victorie, a început să greşească tot mai mult, Pliskova a profitat şi a ridicat nivelul, egalând la 4-4. Buzărnescu a mai avut 5-4 şi 6-5, dar Pliskova a împins meciul în tiebreak şi aici a dominat ostilităţile, câştigând cu 7-3. Debutul setului decisiv a fost echilibrat, dar apoi Pliskova a dominat categoric şi s-a impus cu 6-1.

Pliskova (26 ani), numărul opt mondial, se impusese şi la primul loc duel, în 2012, în sferturile turneului ITF de la Nottingham (50.000 dolari), tot pe iarbă, cu 6-4, 3-6, 5-7.

Buzărnescu va primi un cec de 100.000 de lire sterline şi 130 de puncte WTA, dar va continua la dublu feminin, alături de Irina Begu, şi la dublu mixt, alături de polonezul Marcin Matkowski.
AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale