Tenis: Monica Niculescu - Mă bucur că Jocurile Olimpice sunt în 2020, pentru că acum sunt pe locul 100

Tenis: Monica Niculescu - Mă bucur că Jocurile Olimpice sunt în 2020, pentru că acum sunt pe locul 100

Jucătoarea Monica Niculescu, inclusă de COSR în lotul olimpic de tenis, a declarat, marţi, că se bucură că Jocurile Olimpice au loc peste doi ani pentru că în acest moment locul 100 WTA pe care îl ocupă nu i-ar permite să participe.

"Mă bucur tare mult că Jocurile Olimpice sunt tocmai în 2020 pentru că am ieşit un pic din clasament, sunt abia pe locul 100 (n.r. - o ţară poate participa cu maximum 4 jucătoare la JO, acestea fiind obligate să se afle în primele 56 de locuri ale clasamentului WTA). Mai am timp să recuperez şi să ajung acolo pentru că îmi doresc tare mult să câştig o medalie. Şi dacă se poate, aş vrea să facă echipă cu Florin Mergea sau cu Marius Copil la dublu mixt şi să luăm o medalie", a spus ea.

Irina Begu se aşteaptă la o concurenţă mare pentru cele 4 locuri în proba de simplu pe care le poate avea România la Jocurile Olimpice de la Tokyo. "Sunt onorată să mă aflu printre cei mai buni sportivi ai României. E un sentiment unic să participi la Jocurile Olimpice, eu am avut ocazia să joc atât la Londra, cât şi la Rio de Janeiro. La ultima ediţie am avut onoarea să joc alături de Horia la mixt, nu a fost o medalie, dar a fost un loc bun. Ţinând cont că suntem atât de multe fete, va fi o luptă grea pentru calificarea la Tokyo. Toată lumea vorbeşte de dublu mixt, dar să nu uităm de dublu, pentru că există şi această posibilitate. Sunt multe variante, dar decizia finală se va lua atunci când se va cunoaşte exact echipa României", a menţionat ea.

Acum pe locul 67 WTA, Begu îşi propune să intre în 2019 în top 20. "Deja am început pregătirea de două săptămâni şi mă simt mult mai bine. În 2019 îmi propun să intru în primele 20 de jucătoare. Sper să fiu sănătoasă şi să joc la cât mai multe turnee", a mai spus ea.

Jucătoarea de dublu Raluca Olaru a declarat, la rândul ei, că participarea la JO 2020 este unul dintre obiectivele sale. "Mă bucur că avem ocazia să facem parte şi noi din acest plan olimpic. Eu am avut ocazia să joc în 2016 la Rio şi într-adevăr sunt nişte emoţii deosebite, greu de comparat cu orice altceva. Îmi doresc să mă calific şi să fac o figură cât mai bună la Tokyo 2020. Acesta este un obiectiv principal al meu în următorii ani", a precizat Olaru.

Prezentă, marţi, la evenimentul de la Casa Olimpică, Ana Bogdan a afirmat că îşi doreşte ca tenisul românesc să se întoarcă de la Tokyo cu cel puţin o medalie. "Mă bucur să mă aflu aici alături de cei mai buni jucători de tenis din România. Pot să spun că emoţiile au început deja, deşi suntem aici doar ca să plănuim participarea la Jocurile Olimpice din 2020. Eu nu am avut încă ocazia să particip la nicio ediţie de până acum, dar îmi imaginez că este un lucru unic în viaţa unui sportiv de performanţă, poate cea mai înaltă treaptă pe care o poate atinge în cariera sa. Aş dori ca românii să se întoarcă de la Tokyo cu cel puţin o medalie şi să facem istorie împreună", a precizat Ana Bogdan.

Jucătoarele Monica Niculescu (100 WTA), Irina Begu (67 WTA), Raluca Olaru (dublu, 44 WTA) şi Ana Bogdan (76 WTA) fac parte din lotul olimpic de tenis al României, anunţat, marţi, de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, alături de următorii 8 sportivi: Simona Halep (nr. 1 WTA), Mihaela Buzărnescu (24 WTA), Sorana Cîrstea (85 WTA), Alexandra Dulgheru (147 WTA), Irina Bara (158 WTA), Marius Copil (60 ATP), Horia Tecău (dublu, 27 ATP), Florin Mergea (dublu, 576 ATP).
AGERPRES (autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa