Tenis: Monica Niculescu a fost testată pozitiv la Covid-19; Andreea Mitu, convocată pentru meciul cu Polonia

Tenis: Monica Niculescu a fost testată pozitiv la Covid-19; Andreea Mitu, convocată pentru meciul cu Polonia

Monica Niculescu, una dintre cele mai valoroase şi experimentate jucătoare din echipa României, convocată pentru meciul cu Polonia din calificările Billie Jean King Cup 2022, a fost confirmată luni seară cu Covid-19 şi se află în izolare în hotelul oficial din Radom, a anunţat, marţi, Federaţia Română de Tenis pe site-ul, său oficial.

Celelalte componente ale echipei României pentru meciul de la Radom, din 15-16 aprilie, sunt într-o stare bună de sănătate şi se pregătesc pentru partidele din weekend.

Căpitanul nejucător Horia Tecău a convocat-o de urgenţă pe Andreea Mitu, o experimentată jucătoare de dublu, care este aşteptată să ajungă azi (marţi) în Radom.

Niculescu este a treia jucătoare română care declară forfait pentru acest meci din cauza Covid-19, după Raluca Olaru şi Gabriela Ruse. Simona Halep şi Jaqueline Cristian nu pot participa nici ele, fiind accidentate.

În aceste condiţii componenţa echipei României pentru meciul cu Polonia este următoarea: Irina Begu (31 ani, 63 WTA la simplu, 48 WTA la dublu), Mihaela Buzărnescu (33 ani, 123 WTA la simplu, 252 WTA la dublu), Andreea Prisăcariu (22 ani, 200 WTA, 324 WTA dublu) şi Andreea Mitu (30 ani, 597 WTA la simplu, 103 WTA la dublu).

Din lotul Poloniei fac parte Iga Swiatek (20 ani), liderul circuitului feminin mondial la simplu (49 WTA la dublu), Magda Linette (30 ani, 58 WTA la simplu, 26 WTA la dublu), Magdalena Frech (24 ani, 87 WTA la simplu, 179 WTA la dublu), Maja Chwalinska (20 ani, 265 WTA la simplu, 282 WTA la dublu) şi Alicja Rosolska (26 ani, 59 WTA la dublu). Meciul este programat la Radom, pe 15 şi 16 aprilie.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”