Tenis: Monica Niculescu a reuşit să acceadă în ultimul tur al calificărilor la Australian Open

Tenis: Monica Niculescu a reuşit să acceadă în ultimul tur al calificărilor la Australian Open

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu a reuşit să acceadă în ultima rundă a calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, joi, la Melbourne, după ce a dispus cu 1-6, 6-1, 6-4 de bulgăroaica Viktoria Tomova.

Niculescu (32 ani, 128 WTA), desemnată cap de serie numărul 20, a avut nevoie de două ore şi 4 minute pentru a se impune în faţa Viktoriei Tomova (24 ani, 144 WTA), în turul al doilea al fazei preliminare.

Tomova a dominat clar primul set, câştigat cu 6-1, dar Niculescu a revenit în meci şi şi-a adjudecat clar actul secund, cu acelaşi scor, 6-1. În decisiv, cele două au mers cap la cap până la 4-4, când românca a reuşit un break, după care a încheiat conturile pe serviciul său.

Meciul a fost unul foarte echilibrat, lucru rezultat şi din totalul punctelor, 84 pentru Monica şi 85 pentru Viktoria. Tomova a avut mai multe mingi direct câştigătoare (34-25), dar a făcut şi mai multe erori neforţate (38-34).

Niculescu şi-a asigurat 50.000 de dolari australieni şi 40 de puncte WTA, urmând să o înfrunte pe elveţianca Stefanie Voegele (29 ani, 117 WTA) pentru intrarea pe tabloul principal. Singurul duel direct s-a încheiat cu victoria româncei, în 2011, la Nottingham (ITF), în primul tur, cu 6-1, 6-4.

Ana Bogdan (27 ani, 96 WTA), principala favorită a tabloului preliminar, va juca şi ea pentru accederea pe tabloul principal, împotriva americancei Ann Li (19 ani, 142 WTA).

Elena-Gabriela Ruse (22 ani, 181 WTA) va evolua în turul secund al calificărilor, împotriva spaniolei Nuria Parrizas Diaz, o jucătoare de 28 de ani, care se află pe locul 212 în lume. Laura Paar (31 ani, 216 WTA), care joacă în premieră calificările unui turneu de Mare Şlem, o va avea ca adversară în turul al doilea preliminar pe rusoaica Ana Kalinskaia (21 ani, 108 WTA), cap de serie numărul cinci.

Şapte românce s-au aliniat la startul calificărilor, dar Patricia Ţig, Irina Bara şi Jaqueline Cristian au pierdut în primul tur. Pe tabloul principal de simplu la feminin au intrat direct doar trei românce, Simona Halep (4 WTA), Sorana Cîrstea (74 WTA) şi Irina Begu (105 WTA).
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...