Tenis: Monica Niculescu, învinsă de Caroline Wozniacki, în optimi la Doha (WTA)

Tenis: Monica Niculescu, învinsă de Caroline Wozniacki, în optimi la Doha (WTA)

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu a fost învinsă de daneza Caroline Wozniacki, numărul unu mondial, cu 7-5, 6-1, joi seara, în optimile de finală ale turneului WTA de la Doha (Qatar), dotat cu premii totale de 3.173.000 dolari.

Niculescu (30 ani, 92 WTA), urmărită din tribună de Simon Halep, a pierdut şi al nouălea meci cu Wozniacki (27 ani), după o oră şi 30 de minute.

Monica Niculescu, venită din calificări, a fost condusă cu 2-0 şi 4-1, după care a reuşit o revenire spectaculoasă, concretizată în patru ghemuri la rând, a condus cu 5-4 şi a servit pentru set, dar daneza i-a lăsat doar două puncte până la finalul setului, câştigat cu 7-5.

Wozniacki a dominat clar actul secund, adjudecat cu 6-1.

Monica Niculescu a avut o evoluţie remarcabilă la Doha, în ciuda înfrângerii de joi, trecând de jucătoare importante precum germanca Andrea Petkovic (calificări), rusoaica Maria Şarapova şi slovaca Magdalena Rybarikova.

Niculescu va primi pentru participare un cec de 33.750 dolari şi 135 de puncte WTA.

Din patru românce care au evoluat în optimi la Doha, doar Simona Halep s-a calificat în sferturi, după 6-4, 6-3 cu Anastasija Sevastova (Letonia). Sorana Cîrstea a fost învinsă de spaniola Garbine Muguruza cu 6-0, 6-4, iar Mihaela Buzărnescu a fost întrecută de germanca Julia Goerges cu 6-2, 6-2.
AGERPRES (autor: Mihai Ţenea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro