Tenis: Nadal consideră 'foarte nedreaptă' excluderea ruşilor de la Wimbledon

Tenis: Nadal consideră 'foarte nedreaptă' excluderea ruşilor de la Wimbledon

Tenismanul spaniol Rafael Nadal a calificat excluderea jucătorilor ruşi şi belaruşi de la Wimbledon, ca răspuns la invazia din Ucraina, ca fiind o decizie "foarte nedreaptă", duminică, înaintea debutului său în turneul de la Madrid, informează AFP.

"Este foarte nedrept", a apreciat Nadal, care a devenit jucătorul cu cele mai multe titluri de Mare Şlem (21) din istorie, după victoria sa de la Australian Open, la începutul acestui an.

"Ei nu pot face mare lucru, nu-i aşa? Care este vina lor pentru ceea ce se întâmplă în acest moment, pentru război? Chiar îmi pare rău pentru ei", a spus spaniolul, în vârstă de 35 de ani.

"Este foarte nedrept pentru ei, dar, din păcate, aş spune că în prezent, dacă este foarte complicat pentru aceşti jucători, ceea ce se întâmplă este atât de regretabil încât, în cele din urmă, ceea ce se întâmplă în sportul nostru este aproape irelevant când sunt atât de mulţi oameni care mor şi suferă", a mai spus fostul număr unu mondial.

"Când un guvern ia măsuri, acestea trebuie urmate. În acest caz, guvernul (britanic) a dat o recomandare, iar Wimbledon a luat o decizie, cât se poate de drastică, fără nicio obligaţie de a o lua", a subliniat Nadal.

Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunţat în urmă cu zece zile decizia de excludere a ruşilor şi belaruşilor de la ediţia 2022 (27 iunie - 10 iulie) din cauza conflictului care are loc în Ucraina. Printre jucătorii afectaţi se numără Daniil Medvedev, nr. 2 mondial, Andrei Rublev (nr. 8) - care a calificat decizia "total discriminatorie'' -, Arina Sabalenka (nr. 4) sau Victoria Azarenka (ex nr. 1, astăzi pe locul 17).

Această decizie este o premieră în tenisul mondial şi a fost puternic criticată de ATP şi WTA, cele două circuite profesioniste în care ruşii şi belaruşii sunt autorizaţi să joace sub drapel neutru. Echipele lor naţionale, pe de altă parte, au fost excluse din Cupa Davis şi Billie Jean King Cup.

Sârbul Novak Djokovic, care a calificat drept "o nebunie" decizia celor de la Wimbeldon , a afirmat că "îşi menţine poziţia" duminică. "Cred că este nedrept" a reafirmat liderul mondial, părere împărtăşită şi de grecul Stefanos Tsitsipas (nr. 5). "Nu au făcut nimic rău pentru a fi excluşi automat din acest turneu", a apreciat Tsitsipas.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis