Tenis: Nadal, în semifinale la Australian Open după o victorie în cinci seturi în faţa lui Shapovalov

Tenis: Nadal, în semifinale la Australian Open după o victorie în cinci seturi în faţa lui Shapovalov

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul 5 mondial, s-a calificat în semifinalele turneului Australian Open, unde speră să cucerească al 21-lea său titlu de Mare Şlem, după o victorie în cinci seturi, 6-3, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3, în faţa canadianului Denis Shapovalov (nr. 14 ATP), marţi la Melbourne, pe o temperatură care a ajuns până la 32 de grade Celsius pe teren.

Jucătorul iberic a avut nevoie de intervenţia unui fizioterapeut în cursul setului al patrulea şi s-a retras apoi la vestiare la încheierea setului respectiv, fapt care a stârnit furia lui Shapovalov, care avusese deja o discuţie cu arbitrul Carlos Bernardes şi cu Nadal însuşi, acuzând faptul că adversarul său a folosit prea mult timp între puncte, în cursul primului set, conform EFE.

Nadal, laureat la competiţia de la antipozi în 2009, îl va înfrunta miercuri pentru un loc în finală pe câştigătorul partidei dintre italianul Matteo Berrettini (7 ATP) şi francezul Gael Monfild (20 ATP).

Spaniolul a ajuns pentru a 36-a oară în cariera sa în semifinalele unui Grand Slam şi s-a apropiat de sârbul Novak Djokovic, care are 42 de apariţii în această fază şi ocupă locul al doilea pe o listă dominată de elveţianul Roger Federer, cu 46 de prezenţe în penultimul act al unui turneu major.

De asemenea, Nadal a deveni, la 35 de ani şi 241 de zile, al patrulea cel mai vârstnic jucător din era Open care a trecut de sferturile de finală la Melbourne Park, după Roger Federer şi australienii Ken Rosewell şi Malcolm Anderson.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...