Tenis: Nadal regretă situaţia lui Djokovic, dar afirmă că sârbul cunoştea riscurile la care se expune

Tenis: Nadal regretă situaţia lui Djokovic, dar afirmă că sârbul cunoştea riscurile la care se expune

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul 6 mondial, a regretat situaţia în care se află Novak Djokovic, liderul ATP, căruia i-a fost refuzată viza de intrare în Australia, dar a adăugat că sârbul era conştient de potenţialele probleme cu care se va confrunta dacă vine la Australian Open fără a fi imunizat, transmite Reuters.

Djokovic, 34 ani, de nouă ori câştigător al primului Grand Slam al anului, nu a primit permisiunea de a intra în Australia, deşi deţinea o derogare medicală de la organizatorii australieni. El a fost blocat miercuri pe aeroportul din Melbourne pentru că nu ar fi completat formularul corect pentru tipul de viză pe care l-a cerut.

''Bineînţeles, nu îmi place situaţia care s-a întâmplat. Dar în acelaşi timp el ştia condiţiile cu multe luni înainte aşa că a luat propria decizie'', a declarat Nadal, după ce l-a învins cu 6-2, 7-5 cu lituanianul Ricardas Berankis, joi, în optimile de finală ale turneului Melbourne Summer Set (ATP 250).

Nadal, 35 ani, a fost testat pozitiv la Covid-19 în luna decembrie după turneul demonstrativ de la Abu Dhabi.

Campionul sârb, cu 20 de Grand Slam-uri în palmares, se află într-un hotel de carantină din Melbourne şi avocaţii lui au obţinut o suspendare a măsurii de expulzare din Australia, iar o decizie finală nu va interveni mai devreme de luni. Djokovic, care a criticat vaccinarea obligatorie, nu a dezvăluit nici acum dacă este imunizat sau nu, dar a primit o derogare medicală pentru a putea juca în Australia.

Tenismanul spaniol, campion la Australian Open în 2009, a adăugat că ceea ce s-a întâmplat nu este bine pentru nimeni: ''Pare o situaţie dificilă. Este normal ca oamenii din Australia să fie foarte frustraţi în acest caz, pentru că au trecut prin multe lockdown-uri dificile şi multă lume nu a mai putut reveni acasă. Cred în ceea ce spun experţii din medicină şi dacă ei spun că trebuie să ne vaccinăm atunci trebuie să ne vaccinăm. Acesta este punctul meu de vedere''. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro