Tenis: Nadal și Federer au debutat cu dreptul la US Open

Tenis: Nadal și Federer au debutat cu dreptul la US Open

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul unu mondial și principalul favorit al Openului Statelor Unite, a debutat cu dreptul la ultimul turneu de Mare Șlem al anului, dotat cu premii totale în valoare de 50,4 milioane dolari, învingându-l în trei seturi, 7-6 (8/6), 6-2, 6-2, pe sârbul Dusan Lajovic, într-o partidă disputată miercuri la Flushing Meadows.

Nadal, care luptă pentru al treilea său titlu la US Open, s-a impus în 2 ore și 16 minute, la capătul unui joc pe care l-a dominat la toate capitole. Viitorul adversar al ibericului va fi câștigătorul întâlnirii dintre japonezul Taro Daniel și americanul Tommy Paul.

Într-un alt meci, elvețianul Roger Federer, cap de serie numărul 3, a avut nevoie de cinci seturi, 4-6, 6-2, 6-1, 1-6, 6-3, pentru a-l învinge pe Frances Tiafone (19 ani), numărul 70 mondial și marea speranță a tenisului american, care s-a dovedit un adversar redutabil pentru jucătorul din Țara Cantoanelor.

Federer, campion la US Open în 2004, 2005, 2006, 2007 și 2008, îl va înfrunta în turul secund pe învingătorul meciului dintre rusul Mihail Iujnîi și slovenul Blaz Kavcic.

Ziua de miercuri de la US Open a fost perturbată de ploaie, 53 de partide dintre cele 62 care figurau în program, la masculin și feminin, fiind suspendate.

Rezultate — turul 1:
Rafael Nadal (Spania/N.1) — Dusan Lajovic (Serbia) 7-6 (8/6), 6-2, 6-2
Roger Federer (Elveția/N.3) — Francis Tiafoe (SUA) 4-6, 6-2, 6-1, 1-6, 6-4

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”