Tenis: Naomi Osaka a debutat cu o victorie la Melbourne

Tenis: Naomi Osaka a debutat cu o victorie la Melbourne

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, confruntată de mai multe luni cu probleme psihice, a reuşit să-şi depăşească nervozitatea şi să se impună în trei seturi, 6-4, 3-6, 6-3, în faţa franţuzoaicei Alize Cornet, într-o partidă disputată marţi, în primul tur al turneului Melbourne Summer Set 1, care a marcat revenirea sa în circuit după US Open, informează AFP.

"Întotdeauna mă simt bine să revin aici. Este foarte plăcut să joci în faţa publicului", a spus Osaka pe Rod Laver Arena, unde a câştigat de două ori trofeul la Australian Open, în 2019 şi 2021.

"Simt că am făcut multe greşeli neforţate, dar mă aşteptam la asta, pentru că este primul meu meci (după US Open - n.red.) şi am fost foarte nervoasă", a recunoscut jucătoarea niponă, aflată în prezent pe locul 13 mondial.

Osaka a condus cu 6-4 şi 3-1 înainte de a pierde cinci ghemuri la rând, fiind egalată la seturi de Cornet. Ea a reuşit însă un tiebreak în debutul setului decisiv şi a rămas la conducere până la finalul partidei.

''Sunt foarte mulţumită că mi-am păstrat serviciul în ultimul ghem", a recunoscut ea după această primă rundă a unuia dintre cele două turnee organizate simultan de WTA la Melbourne, ca parte a pregătirii pentru Australian Open (17 - 30 ianuarie).

În turul următor, Naomi Osaka o va avea ca adversară pe belgianca Maryna Zanevska, care a dispus la rândul ei, cu 6-3, 6-4, de croata Petra Martic.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…