Tenis: Naomi Osaka spune că a fost inspirată de Nadal pentru a avea în fine rezultate pe zgură

Tenis: Naomi Osaka spune că a fost inspirată de Nadal pentru a avea în fine rezultate pe zgură

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, ce a câştigat cele şapte turnee ale sale, dintre care patru de Mare Şlem, pe suprafaţă dură, a fost inspirată de unele metode ale lui Rafael Nadal pentru a avea în fine rezultate pe zgură, a dezvăluit ea miercuri în faţa presei, cu o zi înainte de startul turneului WTA 1.000 de la Madrid pe această suprafaţă, informează AFP.

"Cred că am furat de la el una din metodele pe care le foloseşte şi am aplicat-o de curând la antrenament", a declarat fostul lider mondial, care s-a antrenat câteva zile pe zgură la Mallorca, pe pământurile lui "Rafa".

"E ca şi cum aş avea încă o coardă la arc (...) Fie va merge cu adevărat bine, fie cu adevărat rău, nu există cale de mijloc. Dar, cu felul cum am făcut-o, cred că lucrurile au mers mai degrabă bine", a spus Osaka, păstrând misterul în legătură cu acest împrumut.

"Am vrut să-i observ la antrenament pe jucătorii care sunt foarte buni pe zgură, fiindcă eu cred că sunt genul de om care învaţă cu adevărat repede dacă observă de aproape", a adăugat ea.

După un an 2021 dificil pe plan psihologic, Osaka, acum locul 36 mondial la 24 de ani, a revenit în prim-plan, atingând la începutul lui aprilie finala turneului WTA 1.000 de la Miami, unde a fost învinsă de N.1 mondial, Iga Swiatek.

Ea nu a depăşit însă niciodată turul 3 la Roland Garros, în cinci participări, şi nu a câştigat până acum niciun turneu pe zgură.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...