Tenis: Novak Djokovic s-a calificat pentru a noua oară în finala Openului Australiei

Tenis: Novak Djokovic s-a calificat pentru a noua oară în finala Openului Australiei

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, a spulberat visul rusului Aslan Karaţev, venit din calificări, pe care l-a învins în trei seturi, 6-3, 6-4, 6-2, joi la Melbourne, în prima semifinală a Openului Australiei.

Djokovic (33 ani), care are în palmares 17 titluri de Mare Şlem, s-a calificat cu această ocazie pentru a noua oară în finala competiţiei de la antipozi, pe care a câştigat-o în 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019 şi 2020.

Aceasta va fi, totodată, a 28-a prezenţă într-o finală de Grand Slam pentru campionul sârb, care l-a egalat astfel pe spaniolul Rafael Nadal într-un clasament dominat de elveţianul Roger Federer, cu 31 de finale majore.

În meciul de joi, disputat pe Rod Laver Arena, în prezenţa a câteva mii de spectatori, Novak Djokovic s-a impus după o oră şi 53 minute de joc, urmând să-l înfrunte în finală pe câştigătorul întâlnirii dintre rusul Daniil Medvedev, favoritul numărul 4, şi grecul Stefanos Tsitsipas (nr. 5).

Djokovic a reuşit 17 aşi, faţă de doar 6 ai rusului, a servit mai bine şi a făcut mai puţine erori. A încheiat meciul cu 30 de winners şi 14 erori neforţate, în timp ce Karaţev (114 ATP) a avut 24 de winners şi 30 de greşeli neprovocate.

După eliminarea lui Rafael Nadal de către Stefanos Tsitsipas , miercuri, în sferturile de finală la Australian Open, Novak Djokovic are garantată prima poziţie în clasamentul ATP cel puţin până la data de 8 martie, când va stabili un nou record de săptămâni ca lider al ierarhiei mondiale (311), depăşindu-l pe Roger Federer.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...