Tenis: Patricia Țig, calificată în sferturile turneului de la Seul (WTA)

Tenis: Patricia Țig, calificată în sferturile turneului de la Seul (WTA)

Jucătoarea română de tenis Patricia Maria Țig (22 ani) s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Seul, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după ce a dispus cu 6-4, 6-4 de belgianca Kirsten Flipkens, a șasea favorită.

Țig (135 WTA) s-a impus la capătul unui meci care a durat o oră și 33 de minute și în care a comis 9 duble greșeli. Flipkens (30 ani, 58 WTA) a salvat o minge de 2-5 în setul al doilea, iar apoi a restabilit egalitatea, 4-4, Țig a reușit un nou break (5-4), iar apoi românca a salvat o minge de 5-5, încheind apoi conturile (6-4).

Patricia Țig și-a asigurat un cec de 5.900 dolari și 60 de puncte WTA, urmând să joace în turul al treilea cu învingătoarea dintre Kristina Mladenovic (Franța/N. 4) și Sara Sorribes Tormo (Spania).

Țig este a doua reprezentantă a țării noastre care accede în sferturi, după Monica Niculescu (N. 5), care a dispus joi de Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia), cu 6-2, 6-2. În sferturi, Niculescu o va înfrunta pe învingătoarea dintre Irina Begu, principala favorită și deținătoarea titlului, și Jana Cepelova (Slovacia).

Tot joi va avea loc meciul dintre perechile Patricia Țig (România)/Tamira Paszek (Austria) — Kirsten Flipkens (Belgia)/Johanna Larsson (Suedia/N. 2), în sferturile probei de dublu.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...