Tenis: Patricia Ţig s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Istanbul

Tenis: Patricia Ţig s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Istanbul

Jucătoarea română de tenis Patricia Ţig s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Istanbul, dotat cu premii totale de 225.500 dolari, vineri seara, după ce a învins-o pe a doua favorită a competiţiei, suedeza Rebecca Peterson cu 6-3, 6-1.

Ţig (26 ani, 88 WTA) a obţinut victoria după o oră şi 27 de minute. Peterson (25 ani, 48 WTA) a început foarte bine meciul şi a condus cu 3-0, dar apoi românca a luat şase ghemuri la rând, încheind primul set cu 6-3. Suedeza a avut un debut favorabil şi în setul al doilea, cu break, dar apoi au urmat alte şase ghemuri câştigate de Ţig.

Peterson, care a comis 7 duble greşeli, câştigat singurul meci direct anterior, în 2016, la Osprey (Florida), cu 7-6 (6), 6-3 în optimi.

Ţig şi-a asigurat un cec de 8.401 dolari şi 110 puncte WTA, iar în semifinale o va înfrunta pe cehoaica Tereza Martincova (25 ani, 136 WTA), venită din calificări, victorioasă vineri cu 6-2, 6-3 în faţa belarusei Aleksandra Sasnovici.

Cealaltă semifinală le va opune pe Eugenie Bouchard (Canada) şi pe Paula Badosa Gibert (Spania).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...