Tenis: Patricia Țig s-a calificat în turul al doilea la Miami Open (WTA)

Tenis: Patricia Țig s-a calificat în turul al doilea la Miami Open (WTA)

Jucătoarea română de tenis Patricia Țig s-a calificat, miercuri, în runda a doua a turneului WTA de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 6.993.450 dolari, după ce a învins-o pe britanica Heather Watson, cu 7-6 (4), 6-1.

Țig (22 ani, 95 WTA), venită din calificări, s-a impus într-o oră și 24 de minute în fața unei adversare de 24 de ani, care ocupă locul 108 în lume, dar care în 2015 era pe 38.

Watson a început bine și a condus cu 2-0, dar Patricia a revenit în joc și a întors scorul, având 5-3. Britanica a reușit trei ghemuri la rând și a avut 6-5, dar Țig a dus meciul în tie-break, iar aici și-a adjudecat setul cu 7-4.

În setul al doilea, românca a început în forță și s-a desprins la 3-0, scor la care Watson a luat un ghem pe serviciul său, dar Patricia Țig nu i-a lăsat nicio șansă în continuare, câștigând setul cu 6-1.

Watson a reușit 5 ași, dar a comis și 5 duble greșeli, având un procentaj foarte mic la punctele realizate pe al doilea serviciu (35%). Țig a realizat 2 ași și a comis 6 duble greșeli, dar a avut un procentaj excelent la primul serviciu (81) și unul net superior la al doilea (48%-35%).

Meciul a fost și un preambul al confruntării dintre România și Marea Britanie, din barajul pentru Grupa Mondială II a Fed Cup.

Țig, care se află pentru prima oară în turul al doilea al unui turneu WTA Premier, și-a asigurat un cec de 22.325 dolari și 65 de puncte WTA, dar va avea o adversară foarte puternică în runda următoare, Kristina Mladenovic (Franța), cap de serie numărul 22. Cele două s-au întâlnit o singură dată, în 2015, la Wuhan, în primul tur, jucătoarea din Hexagon impunându-se cu 6-1, 6-4.

Tot miercuri va juca în primul tur și Sorana Cîrstea, contra campioanei olimpice Monica Puig (Porto Rico). Simona Halep, a treia favorită, va juca direct în turul al doilea, cu japoneza Naomi Osaka, la fel ca și Irina Begu, cap de serie numărul 28, care o va avea ca adversară pe Lara Arruabarrena (Spania).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990