Tenis: Petra Kvitova, în semifinale la Sankt Petersburg, după ce spulberat-o pe Jelena Ostapenko

Tenis: Petra Kvitova, în semifinale la Sankt Petersburg, după ce spulberat-o pe Jelena Ostapenko

Jucătoarea cehă de tenis Petra Kvitova, beneficiara unui wild card, s-a calificat vineri în semifinalele turneului WTA de la Sankt Petersburg (Rusia), dotat cu premii totale de 733.900 dolari, după ce spulberat-o pe favorita nr. 2, letona Jelena Ostapenko, 6-0, 6-2.

Kvitova, fost N. 2 mondial, acum locul 29 WTA, s-a impus după mai puţin de o oră de joc în faţa unei adversare aflate pe locul 6 în ierarhia mondială.

Petra Kvitova o eliminase în optimi pe românca Irina Begu. Cehoaica o va întâlni în semifinale pe germanca Julia Goerges, cap de serie nr. 5, care a dispus cu 6-3, 6-3 de rusoaica Elena Rîbakina.

După cum s-a anunţat, în semifinale a acces şi jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, nr. 10 mondial şi cap de serie nr. 4, care a trecut, cu 6-4, 6-3, de Katerina Siniakova (Cehia). În semifinale, Mladenovic va juca împotriva câştigătoarei sfertului care le va opune pe principala favorită şi nr. 1 mondial, daneza Caroline Wozniacki, şi rusoaica Daria Kasatkina, cap de serie nr. 8.
AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Teodora Oprea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”