Tenis: Rafael Nadal, calificat în sferturile de finală la Australian Open fără să piardă niciun set

Tenis: Rafael Nadal, calificat în sferturile de finală la Australian Open fără să piardă niciun set

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, revenit în competiţie după o absenţă de patru luni, s-a calificat în sferturile de finală ale Australian Open, primul turneu de Mare Şlem din acest an, după ce l-a învins fără probleme pe cehul Tomas Berdych, fost nr.4 mondial ajuns pe locul 57, cu 6-0, 6-1, 7-6 (7/4), duminică la Melbourne.

Pentru un loc în semifinale, Nadal îl va întâlni pe tânărul jucător american Frances Tiafoe (Nr.39), calificat în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam pentru prima oară în carieră, la vârsta de 21 de ani, după ce a trecut cu 7-5, 7-6 (8/6), 6-7 (1/7), 7-5 de bulgarul Grigor Dimitrov (Nr.20).

Nadal (32 ani), Nr.2 mondial, nu a pierdut niciun set în cursul primelor sale patru meciuri la Melbourne.

Jucătorul spaniol a revenit în competitie după peste patru luni de absentă. După abandonul din semifinala US Open, la începutul lunii septembrie, accidentat fiind la genunchiul drept, Nadal s-a accidentat apoi la muschii abdominali la finele lunii octombrie, după care a suferit o atroscopie la glezna dreaptă în noiembirie. El a renuntat si la turneul de la Brisbane de la începutul acestui an.
AGERPRES (editor: Vlad Constantinescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”