Tenis: Rafael Nadal este un mare profesionist, declară Federer

Tenis: Rafael Nadal este un mare profesionist, declară Federer

Tenismanul spaniol Rafael Nadal este "un mare profesionist", a afirmat elvețianul Roger Federer, care a recunoscut că nu se aștepta ca actualul număr unu mondial să participe la turneul desfășurat săptămâna trecută la Beijing, pe care ibericul l-a și câștigat.

"Nadal a demonstrat de la începutul acestui sezon că este din nou puternic pe suprafață dură. Problema este că el a câștigat 10 titluri la Roland Garros și unii consideră în continuare că el nu poate juca pe dur. Eu nu sunt însă surprins și sunt foarte bucuros pentru el. Am petrecut o săptămâna superbă împreună la Laver Cup. Iar faptul că a câștigat la Beijing , deși a fost foarte ocupat după succesul său de la US Open, este foarte important pentru el. Ca să fiu sincer, mă așteptam să-l văd declarând forfait la Beijing, pentru a reveni la Shanghai. Nu avea niciun motiv să forțeze astfel, însă acesta este Rafa: un mare profesionist", a declarat Federer pentru cotidianul La Derniere Heure.

Jucătorul din Țara Cantoanelor a precizat, totodată că nu are de gând să-și schimbe programul participării la competiții pentru a forța o revenire în fotoliul de lider al clasamentului ATP, lucru pe care îl consideră "improbabil" în condițiile în care rivalul său Rafal Nadal a arătat o formă de joc extraordinară pe tot parcursul anului.

"Nu îmi voi schimba programul. Nu pot juca mai mult decât o fac acum. Eu pot să controlez doar partea mea de tablou, nu și nivelul de joc al lui Rafa. Ținând cont cât de bine joacă, lucrurile sunt și mai dificile. Obiectivul meu este să rămână în cursă, menținându-mi totodată o stare fizică bună. Însă, știu că pentru a avea o șansă trebuie să câștig aproape totul de acum înainte. Iar acest lucru este din ce în ce mai improbabil, însă nu este nimic grav, pentru că revenirea pe primul loc mondial nu a fost deloc obiectivul meu la începutul sezonului", a adăugat campionul elvețian.

Roger Federer participă săptămâna aceasta la turneul de la Shanghai și a profitat de prezența în metropola chineză pentru a se deplasa cu metroul local către situl competiției.

"A fost o experiență extraordinară. Am crescut utilizând transportul public atunci când eram copil, în Elveția. Am utilizat tramvaiul, trenul sau autobuzul pentru a merge zilnic la antrenamente. Am călătorit foarte mult cu trenul, când aveam 20 de ani, atunci când mergeam la turnee în Italia sau chiar la cele de nivel internațional. Pentru mine este ceva normal", a spus Federer, citat de site-ul ATP.

Acum, tenismanul elvețian preferă să-și conducă singur mașina și face acest lucru inclusiv la competițiile la care ia parte în străinătate.

"Întotdeauna mi-a plăcut să conduc, ca să fiu sincer. La 40% dintre turnee prefer să conduc eu: Australia, Indian Wells, Miami, Cincinnati, Basel, ca să mă refer doar la câteva dintre ele. De asemenea, la Stuttgart conduc tot eu. Nu mai am nevoie atât de mult de transportul public, chiar dacă de multe ori este mai rapid să mă deplasez cu tramvaiul sau trenul, împreună cu copiii mei", a adăugat el.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale